Gira DCS + Quadclient + IP Camera + logische schakeling [SOLVED]

Aankondigen nieuwe producten, beurzen, kan je hier kwijt.
747driver
Berichten: 1322
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira DCS + Quadclient + IP Camera + logische schakeling

Bericht door 747driver » zo 18 feb 2018, 19:42

@Charlez, wanneer jij de "Display of basic parameters" module zoals in de posting van vr 16 feb 2018, 17:04 gebruikt, krijg je dan wel wat te zien wanneer je de deurbel indrukt?

charlez
Berichten: 145
Lid geworden op: do 28 feb 2013, 21:07

Re: Gira DCS + Quadclient + IP Camera + logische schakeling

Bericht door charlez » zo 18 feb 2018, 20:26

Dacht het wel, is al te lang geleden.
Wat geeft je hs aan op diagnostics pagina ivm je dcs?

houseofdreams
Berichten: 185
Lid geworden op: wo 20 jul 2011, 18:44

Re: Gira DCS + Quadclient + IP Camera + logische schakeling

Bericht door houseofdreams » zo 18 feb 2018, 20:36

charlez schreef:
zo 18 feb 2018, 20:26
Dacht het wel, is al te lang geleden.
Wat geeft je hs aan op diagnostics pagina ivm je dcs?
Bedoelje de homserver debug pagina?
gateway-debug.jpg
gateway-debug.jpg (59 KiB) 660 keer bekeken
Last send / recieve zijn dus ??? Niet goed denk ik dan

747driver
Berichten: 1322
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira DCS + Quadclient + IP Camera + logische schakeling

Bericht door 747driver » zo 18 feb 2018, 22:01

Dat denk ik ook.
Hij heeft dus sinds dat ie is opgestart nooit wat ontvangen of verzonden...
Ben benieuwd wat Charlez daar heeft staan.

houseofdreams
Berichten: 185
Lid geworden op: wo 20 jul 2011, 18:44

Re: Gira DCS + Quadclient + IP Camera + logische schakeling

Bericht door houseofdreams » zo 18 feb 2018, 22:05

747driver schreef:
zo 18 feb 2018, 22:01
Dat denk ik ook.
Hij heeft dus sinds dat ie is opgestart nooit wat ontvangen of verzonden...
Ben benieuwd wat Charlez daar heeft staan.
De vraag die ik mezelf nog stel, is of dat dit ook werkt met de eerste versies van deze gateway, of dat die logische functies alleen ondersteund worden door de "nieuwste" hardware V2.0

Ik zou het op zich raar vinden, aangezien die logische bouwstenen er al jaren inzitten? Dit zou dus toch ook met de hardware V1.0 moeten lukken...

747driver
Berichten: 1322
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira DCS + Quadclient + IP Camera + logische schakeling

Bericht door 747driver » zo 18 feb 2018, 22:12

Kan me slecht voorstellen dat de eerste gateway versies niet meer worden ondersteund.
Denk dat je toch te rade moet gaan bij de Hotline.
Die weten vast wel welke firmware versie je dient te draaien en waarom je de nieuwere firmware versie er niet op krijgt.

houseofdreams
Berichten: 185
Lid geworden op: wo 20 jul 2011, 18:44

Re: Gira DCS + Quadclient + IP Camera + logische schakeling

Bericht door houseofdreams » zo 18 feb 2018, 22:14

747driver schreef:
zo 18 feb 2018, 22:12
Kan me slecht voorstellen dat de eerste gateway versies niet meer worden ondersteund.
Denk dat je toch te rade moet gaan bij de Hotline.
Die weten vast wel welke firmware versie je dient te draaien en waarom je de nieuwere firmware versie er niet op krijgt.
Ik heb alvast een mail verstuurd, terwijl ik ondertussen nog blijf verderzoeken :) als ik binnen enkele dagen nog niks gehoord heb, dan zal ik niet anders kunnen. Hopelijk kunnen ze ook engels, want ik krijg zoiets in het duits niet uitgelegd

747driver
Berichten: 1322
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira DCS + Quadclient + IP Camera + logische schakeling

Bericht door 747driver » zo 18 feb 2018, 22:16

Heb ze al een aantal maal gebeld.
In het Engels gaat prima en ik heb ook een keer een Duitser aan de lijn gehad die zeer goed NL sprak.

houseofdreams
Berichten: 185
Lid geworden op: wo 20 jul 2011, 18:44

Re: Gira DCS + Quadclient + IP Camera + logische schakeling

Bericht door houseofdreams » zo 18 feb 2018, 23:13

Voor de "grap" als test (had dit op een duits KNX forum gevonden) eens geprobeerd om ipv iets van de gateway naar de homeserver te krijgen, is iets in de andere richting willen zenden.
DCS-send-success.jpg
DCS-send-success.jpg (60.91 KiB) 654 keer bekeken
Zoals je ziet, werkt dit dus wel! Er is dus wel degelijk een "werkende" verbinding, toch alvast van de HS naar de DCS. Nu alleen nog in de andere richting :D

houseofdreams
Berichten: 185
Lid geworden op: wo 20 jul 2011, 18:44

Re: Gira DCS + Quadclient + IP Camera + logische schakeling

Bericht door houseofdreams » ma 19 feb 2018, 14:29

Mailen naar Gira is dus geen oplossing, dan kom je terecht bij een of andere vertegenwoordiger, die er precies lieft zo snel mogelijk vanaf is, en je doorverwijst naar de groothandel. Groothandel is bij mij geen optie, aangezien ik daarmee overhoop lig. De originele verkoper van 7 jaar geleden werkt er niet meer.

Voor een bedrijf met zo'n dure produkten, vind ik de support serieus ondermaats alvast :evil:

Plaats reactie