Gira G1 bedieningspaneel

Alle vragen of opmerkingen betreffende EIB-KNX hardware kan je hier kwijt.
emielvh
Berichten: 13
Lid geworden op: vr 25 nov 2011, 23:29

Gira G1 bedieningspaneel

Bericht door emielvh » zo 23 apr 2017, 17:00

Iemand ervaring met het opnemen van een Gira G1 bedieningspaneel in een KNX installatie? Moet er een KNX IP-router aanwezig zijn om deze te kunnen gebruiken? In mijn installatie zit wel een KNX IP-interface maar nog geen IP-router...

egfdevos
Berichten: 920
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: Gira G1 bedieningspaneel

Bericht door egfdevos » zo 23 apr 2017, 19:15

De G1 gebruikt multicast dus IP-router.
Edwin

charlez
Berichten: 147
Lid geworden op: do 28 feb 2013, 21:07

Re: Gira G1 bedieningspaneel

Bericht door charlez » ma 24 apr 2017, 14:35

Als je het als quadclient voor homeserver gaat gebruiken niet. (update komt binnenkort uit).
Anders wel...

emielvh
Berichten: 13
Lid geworden op: vr 25 nov 2011, 23:29

Re: Gira G1 bedieningspaneel

Bericht door emielvh » di 25 apr 2017, 13:59

@Charlez: Dank je voor de info... had al bijna een IP-router gekocht terwijl ik 'm wel met de homeserver wil gaan gebruiken. Nu maar wachten op de update, hopelijk duurt het niet al te lang.

charlez
Berichten: 147
Lid geworden op: do 28 feb 2013, 21:07

Re: Gira G1 bedieningspaneel

Bericht door charlez » wo 26 apr 2017, 10:26

Gira geeft einde Mei aan, maar Gira kennende...

emielvh
Berichten: 13
Lid geworden op: vr 25 nov 2011, 23:29

Re: Gira G1 bedieningspaneel

Bericht door emielvh » vr 02 jun 2017, 08:57

De HSclient voor de G1 is beschikbaar!

https://www.gira.de/service/download/do ... ml?id=3108

Ik ga 'm nu installeren...

747driver
Berichten: 1325
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira G1 bedieningspaneel

Bericht door 747driver » do 26 apr 2018, 11:57

Ik heb ook interesse in de G1.
Bevalt ie?
Gebruik je 'm met WLAN of LAN?

Dré
Berichten: 636
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Gira G1 bedieningspaneel

Bericht door Dré » do 26 apr 2018, 18:39

Ik heb zelf ook de G1, toevallig heb ik afgelopen weekend de firmware er op gezet voor de HS client.
Dit werkt op zich perfect. Heb alleen een paar dingen waar ik nog niet verder naar gekeken heb.
Ik heb twee cameras, 1 camera werkt gewoon (oud ding met max resolution van 640x480) de andere die nieuw is kreeg ik nog geen beeld op, maar heb er dus nog niet verder na gekeken.
Het andere waar ik problemen mee heb, maar dat is op al mijn mobiele apparaten zo, als ik een graph open is er een redelijke kans dat hij vast loopt. (kun je wel weer gewoon de app opnieuw opstarten).
Ik vraag me overigens af of meerdere mensen hier problemen hebben die redelijk vaak het probleem hebben met het laden van de graph op mobiele apparaten?

Mijn G1 is verbonden via PoE.

Ik heb er overigens ook de thermometer bij besteld, alleen vind ik het wel enorm jammer dat die er vrij lelijk bij hangt.

747driver
Berichten: 1325
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira G1 bedieningspaneel

Bericht door 747driver » do 26 apr 2018, 18:43

Dank je Dré.
Heb de PoE G1 momenteel in m'n KSH winkelwagentje samen met bijbehorende temperatuur sensor.
Met die HS client fw, gedraagt ie zich dan als een QC scherm?

Dré
Berichten: 636
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Gira G1 bedieningspaneel

Bericht door Dré » do 26 apr 2018, 18:51

Ja met de FW voor de HS is het niks meer als een echte cliënt van de HS.
Let wel, net zoals met de telefoon in portrait, vervalt wel de meest rechtse knop, zoals die van de tijdklok, maar goed daar heb je eventueel best wel andere mogelijkheidheden voor om in te stellen.

Ik heb express voor die G1 een aparte gebruiker aangemaakt om dingen wel of niet te laten weergeven.

Plaats reactie