Hager Domovea zonder portaal extern toegang mogelijk ?

Alle vragen of opmerkingen betreffende EIB-KNX hardware kan je hier kwijt.
Plaats reactie
peter-keetfm
Berichten: 34
Lid geworden op: di 10 okt 2017, 12:53

Hager Domovea zonder portaal extern toegang mogelijk ?

Bericht door peter-keetfm » ma 26 mar 2018, 19:17

vraagje over de domovea server
deze gebruik ik lokaal maar ook extern via vpn
nou vraag ik me af of het ook gewoon mogelijk is via extern ip adres met bij horende poort nummer (die ik dus niet weet) in te loggen
ik heb er wel een te beschikking waar het portaal in zit maar heb er nu nog een in gebruik zonder portaal licentie
of is het in stellen via portaal makkelijk ik zie het als alles dubbel invoeren en op een hager domovea server bij hun neer zetten (mijn gegevens bij hun) heb ik niet zo veel zin in
het extern thuis ip adres is vast

dus bij de domovea app het thuis ip in vullen en via router de poort naar het ip van de domovea server verwijzen

747driver
Berichten: 1322
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Hager Domovea zonder portaal extern toegang mogelijk ?

Bericht door 747driver » ma 26 mar 2018, 19:50

Gewoon proberen toch?

peter-keetfm
Berichten: 34
Lid geworden op: di 10 okt 2017, 12:53

Re: Hager Domovea zonder portaal extern toegang mogelijk ?

Bericht door peter-keetfm » ma 26 mar 2018, 20:00

wil eigenlijk alleen het poort nummer van de domovea weten
dan kan ik huis ip adres xx.xx.xx.xx: poortnummer gebruiken

747driver
Berichten: 1322
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Hager Domovea zonder portaal extern toegang mogelijk ?

Bericht door 747driver » ma 26 mar 2018, 20:06

Der domovea-Server verwendet die Ports. TCP 4504 und UDP 3702
HIER te vinden.

747driver
Berichten: 1322
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Hager Domovea zonder portaal extern toegang mogelijk ?

Bericht door 747driver » ma 26 mar 2018, 20:16

In DIT draadje zoeken op Port dan kom je ander andere het volgende tegen:
Also hat funktioniert, wenn man die Ports 4504-4505 TCP und UDP weiterleitet auf den Domovea Server auf die selben Ports, kann man über das Konfigurations Programm mit Eingabe der DYNDNS Adresse ohne Port auf den Server zugreifen und programmieren.

peter-keetfm
Berichten: 34
Lid geworden op: di 10 okt 2017, 12:53

Re: Hager Domovea zonder portaal extern toegang mogelijk ?

Bericht door peter-keetfm » di 27 mar 2018, 10:28

tcp 4505 was ik gisteren al achter gekomen
het werkt met tcp 4505 met extern ip adres (zelfde als dyndns zeg maar)
maar zodra ik op de 4g ga werkt het niet meer
ik ga straks even met poort 4504 stoeien
maar bedankt voor het mee denken
laat het hier even weten of het gelukt is via 4g

peter-keetfm
Berichten: 34
Lid geworden op: di 10 okt 2017, 12:53

Re: Hager Domovea zonder portaal extern toegang mogelijk ?

Bericht door peter-keetfm » di 27 mar 2018, 11:06

nop
alle poorten geprobeerd
je komt er wel extern in als je in het zelfde netwerk zit als de domovea
dus via extern wil wel maar het is net dat de domovea app moet zien dat het in een netwerk zit
wou dit gewoon is proberen maar helaas zou ik die andere domovea met het portal moet gaan gebruiken
ik ben niet zo voorstander dat het via een website werkt zoals domovera.com
zelfde heb ik met cloud diensten cloud heb ik ook op een eigen server draaien

ps via vpn werkt perfect dat is voor mij zo
en dat gaat dus niet op voor mede bewoners hier

747driver
Berichten: 1322
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Hager Domovea zonder portaal extern toegang mogelijk ?

Bericht door 747driver » di 27 mar 2018, 11:34

Kun je zo'n licentie niet gewoon bij Hager aanvragen?
Zie op hun site staan: "Vanaf maart 2015 wordt een licentie voor het domovea-internetportaal bijgeleverd".
Heb ze net gebeld.
Komt er op neer dat de licentie tegenwoordig in de server zit ingebakken.
In jouw geval ontkom je er niet aan om een licentie te kopen.
€254 in Duitsland.
Poort 4504 zou meen ik dat ie zei alleen voor het configureren te gebruiken zijn.

peter-keetfm
Berichten: 34
Lid geworden op: di 10 okt 2017, 12:53

Re: Hager Domovea zonder portaal extern toegang mogelijk ?

Bericht door peter-keetfm » di 27 mar 2018, 12:07

ik kan er in met 4505 via extern ip
maar dan moet ik wel in de zelfde netwerk zitten als de domovea
raar omdat ik er extern in kom
ik denk dan ook dat de app het opmerkt en zo de verbinding blokkeert
als ik via vpn doe werkt het goed

ik dacht dat er wel een manier was om dit te omzeilen
ik doe veel in netwerk en het is gewoon een proberen leuk om te doen
iedereen bedankt

ga mijn andere domovea in zetten waar het portal al ingebakken zit voor de mede bewoners
en mijn domovea gaat dan op marktplaats

maar afhankelijk zijn van domovea.com als hun stoppen om wat voor rede ook
daarom ben ik liever niet afhankelijk

peter-keetfm
Berichten: 34
Lid geworden op: di 10 okt 2017, 12:53

Re: Hager Domovea zonder portaal extern toegang mogelijk ?

Bericht door peter-keetfm » wo 28 mar 2018, 13:32

nu even af wijken van het onderwerp

ik heb nu mijn oude domovea geactiveerd met het portal (zat kennelijk al een licentie op)
ik heb nu de verbinding tot stand
wat werkt dat slecht zeg of ik doe iets fout
als ik een lamp aan of uit doe kost het zeker 10sec. voor ik de terugmelding terug krijg
is dit normaal? dan heb ik er weinig aan
via vpn en gewoon thuis zijn de terug meldingen direct
graag hulp

maak even nieuw topic hier over

Plaats reactie