vraagje ivm aanpassen dimlevel

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
Plaats reactie
charlez
Berichten: 148
Lid geworden op: do 28 feb 2013, 21:07

vraagje ivm aanpassen dimlevel

Bericht door charlez » di 10 okt 2017, 16:22

Is het mogelijk van een dimlevel aan te passen zonder effectief de lamp te laten aangaan.
vb.
Als je 's nachts op staat om naar toilet te gaan en je duwt het licht aan zou het leuk zijn mocht dit maar aangaan op stand 10% en niet op op 100% waar het laatst op stond.

egfdevos
Berichten: 942
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: vraagje ivm aanpassen dimlevel

Bericht door egfdevos » di 10 okt 2017, 17:07

Waarom niet de verlichting vast zetten op 10% voor inschakelen?
Edwin

747driver
Berichten: 1328
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: vraagje ivm aanpassen dimlevel

Bericht door 747driver » di 10 okt 2017, 18:22

Meen dat je een HS in gebruik had?
In dat geval zou je de lichtschakelaar kunnen gebruiken om de HS het licht aan te laten doen.
Daarbij laat je de HS de dimlevel bepalen aan de hand van de tijd van de dag.
Zo heb ik dat voor onder meer het toilet gedaan.
De logica kijkt daarbij ook naar de verlichting in de buurt van het toilet.
Wanneer deze 's nachts brandt met meer dan bv 40% dan gaat de verlichting alsnog naar de dagstand dimlevel.

teaser
Berichten: 153
Lid geworden op: di 08 dec 2015, 19:39

Re: vraagje ivm aanpassen dimlevel

Bericht door teaser » di 10 okt 2017, 20:43

Je kan ook als reactie op de ON voor de verlichting een dimlevel naar de dimmer sturen. Voordat de dimmer de lamp nog maar heeft aangezet zal deze al gereageerd hebben op de nieuwe dimlevel, je gaat daar niets van zien. Op voorhand sturen is dus niet nodig.

charlez
Berichten: 148
Lid geworden op: do 28 feb 2013, 21:07

Re: vraagje ivm aanpassen dimlevel

Bericht door charlez » ma 16 okt 2017, 11:21

Dus enkel mogelijk met tussenkomst HS of vast instellen van startdimlevel.
Probeer zo weinig mogelijk mijn HS tussen basis bedieningen te plaatsen, aangezien dit een extra component is die voor uitval kan zorgen...

KNX_Steven
Berichten: 238
Lid geworden op: ma 23 feb 2009, 15:53

Re: vraagje ivm aanpassen dimlevel

Bericht door KNX_Steven » ma 16 okt 2017, 14:34

Dimmen kan "relatief" (4 bit; up/down en stapgrootte) en asboluut (direkt in %). Alle dimmers moeten dit ondersteunen.
Kijk eens na of je push button niet een (tweede niveau) bediening heeft die %-waardes uitstuurt.

Plaats reactie