4voudige drukknop Niko in ETS/ETS inside

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
Plaats reactie
RedC
Berichten: 13
Lid geworden op: wo 06 dec 2017, 15:16

4voudige drukknop Niko in ETS/ETS inside

Bericht door RedC » di 17 apr 2018, 20:30

Ik heb hier thuis een KNX systeem met componenten van Schneider, en drukknoppen van Niko.

Echter kan ik nergens een database vinden met Niko producten om te importeren in ETS5.
Wat ik nodig heb ik de "simpele" 4voudige drukknop Referentiecode: 170-40050 voor het programeren van lichtpunten.

Ook via ETS inside zowel Duitse als Belgische catalogus staan deze er niet in.

Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Dré
Berichten: 642
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: 4voudige drukknop Niko in ETS/ETS inside

Bericht door Dré » di 17 apr 2018, 20:57

maar de schakelaar die je opgeeft is toch ook geen KNX component? Dat lijkt een normale conventionele schakelaar te zijn, bedoelt voor maximaal 24v.
Er moet iets achter zitten wat aangesloten zit op de KNX bus, deze schakelaar zou je nooit kunnen vinden inderdaad in welke KNX database je ook gaat zoeken.

RedC
Berichten: 13
Lid geworden op: wo 06 dec 2017, 15:16

Re: 4voudige drukknop Niko in ETS/ETS inside

Bericht door RedC » wo 18 apr 2018, 07:13

Geen flauw idee eigenlijk. Dat is het type/model van schakelaar dat ze bij mij geinstalleerd hebben en die werkt.

Aangezien ik vrij nieuw ben in het KNX gebeuren probeer ik het allemaal wat uit te zoeken. Enig idee hoe ik hiermee verder moet?

KNX_Steven
Berichten: 238
Lid geworden op: ma 23 feb 2009, 15:53

Re: 4voudige drukknop Niko in ETS/ETS inside

Bericht door KNX_Steven » wo 18 apr 2018, 08:23

Dat is inderdaad een conventionele drukknop, dus geen native KNX drukknop.
Die is wellicht via een "binary input" of een "drukknopinterface" ("Tasterschnittstelle") aan KNX gekoppeld, dus die moet je eerst vinden, fabrikant en model.

RedC
Berichten: 13
Lid geworden op: wo 06 dec 2017, 15:16

Re: 4voudige drukknop Niko in ETS/ETS inside

Bericht door RedC » wo 18 apr 2018, 09:08

Klopt steven wat je zegt, als ik de kabeltjes nakijk zitten alle schakelaars op een binary input:

2 rijen van 8 aansluitingen product nr MTN644592
Enig idee wat het verschil is tussen de voorste en de achterste rij aansluitingen?

Sorry voor de beginnersvragen :cry:

egfdevos
Berichten: 942
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: 4voudige drukknop Niko in ETS/ETS inside

Bericht door egfdevos » wo 18 apr 2018, 19:18

Edwin

RedC
Berichten: 13
Lid geworden op: wo 06 dec 2017, 15:16

Re: 4voudige drukknop Niko in ETS/ETS inside

Bericht door RedC » wo 18 apr 2018, 20:10

Zo ver was ik ook geraakt hoor :roll: ;) maar ik vind het niet zo duidelijk.

De vraag lijkt me simpel:

Op het apparaat staat:

E1 0V 0V E2 E3 0V 0V E4
E5 0V 0V E6 E7 0V 0V E8

En onderaan heb je 2 stekkers met 4 aansluitingen vooraan alsook 2 stekkers met 4 aansluitingen achteraan

Welke waarde komt met welke stekker overeen? Welke zijn de voorste en welke de achterste stekkers?

(kwestie dat ik niet de foute kabeltjes aansluit)

Dré
Berichten: 642
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: 4voudige drukknop Niko in ETS/ETS inside

Bericht door Dré » wo 18 apr 2018, 20:18

Als je er niet zeker van bent kun je toch ook een brugje leggen tussen e1 en de nul en kijken welke ledje er aan gaat?

Plaats reactie