Dimmer

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
Plaats reactie
G4H1
Berichten: 10
Lid geworden op: wo 18 apr 2018, 15:40

Dimmer

Bericht door G4H1 » wo 18 apr 2018, 15:50

Hallo allemaal

Ik wil graag via het Zennio touhscreen (Z41) een lamp aan/uit sturen en dimmen. Dit lukt maar het probleem is dat de lichtwaarde niet verandert.
Mijn dimactor is een GIRA TRONIC dimmaktor 20-210W.

Dit zijn mijn groepsadressen in ETS.

0/2/0 lamp aan/uit
Afbeelding

0/2/1 lamp dimmen
Afbeelding

0/3/0 lichtsterkte
Afbeelding

Dus als ik op mijn zennio touchscreen kort druk gaat de lamp aan of uit. Druk ik lang dan gaat de lamp geleidelijk aan naar een hogere of lagere waarde. Maar het probleem is dat het % niet verandert.

Kan iemand mij daar bij helpen?

Dré
Berichten: 631
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Dimmer

Bericht door Dré » wo 18 apr 2018, 22:37

Ik ken deze dimmer niet, maar is lichtsterkte niet om in een keer naar die percentage te gaan ipv dat het de terugmeldwaarde is, zoals jij nu verwacht dat het is.

Ik zou zeggen zet de lamp eens uit en stuur Via groepsadres 0/3/0 eens een procentuele waarde, haagstwaarschijnlijk gaat de lamp dam naar die percentage en moet jij dus een ander object koppelen om je percentage te zien.

Kijk anders even in de handleiding welk object je daar voor nodig hebt, soms moet je het object ook activeren bij de parameters.

egfdevos
Berichten: 901
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: Dimmer

Bericht door egfdevos » do 19 apr 2018, 06:45

Ik zie dat de vlaggen niet kloppen voor object 32

Dan kan het, het verkeerde object zijn of de vlaggen zijn veranderd door jou of de parameters van de Z41 staan nog niet goed.

*update
:oops: Laten we zeggen het was vroeg.
Maar zat wel in de goede richting te kijken.
Laatst gewijzigd door egfdevos op do 19 apr 2018, 17:07, 2 keer totaal gewijzigd.
Edwin

G4H1
Berichten: 10
Lid geworden op: wo 18 apr 2018, 15:40

Re: Dimmer

Bericht door G4H1 » do 19 apr 2018, 08:56

Je hebt gelijk Dré

Als ik via 0/3/0 een procentuele waarde stuur gaat die naar die waarde. Het probleem is dat deze dimaktor maar 3 objecten heeft.

Groepsobjecten
Afbeelding

Parameters
Afbeelding

Misschien is het gewoon niet mogelijk om deze waarde te zien?

egfdevos
Berichten: 901
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: Dimmer

Bericht door egfdevos » do 19 apr 2018, 17:06

Bij object 2 de T vlag zetten

Je hebt wel heel weinig parameter mogelijkheden.
Is dat wel de laatste applicatie versie?
Edwin

G4H1
Berichten: 10
Lid geworden op: wo 18 apr 2018, 15:40

Re: Dimmer

Bericht door G4H1 » vr 20 apr 2018, 09:33

Geprobeerd egfdevos maar werkt niet.
En ja dit is de laatste applicatie versie, maar het is al een oud apparaat.

Zoals Dré zegt is lichtsterkte een object om een procentuele waarde in te stellen en heeft dit apparaat volgens mij gewoon geen statusobjecten.

Dus ik ga proberen om het anders op te lossen.

Plaats reactie