Remote access netwerkcamera

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
Plaats reactie
matty2010
Berichten: 30
Lid geworden op: ma 05 mar 2018, 13:51

Remote access netwerkcamera

Bericht door matty2010 » ma 28 mei 2018, 10:55

Hey,

Hoe kan ik de camerabeelden bekijken via remote access op de QuadClient?

Want in de plugin cameras in de QC config kan je maar 1 adres ingeven.

Weet iemand hier hoe je dat moet doen?

747driver
Berichten: 1330
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Remote access netwerkcamera

Bericht door 747driver » ma 28 mei 2018, 11:17

Onder "Sub-elements (Cameras)" op de + klikken.
Daarmee voeg je cameras toe en kun je per camera een URL invullen.
URL ziet er als volgt uit: http://username:password@ipadres
Bv http://homecam1:geheimpw@192.178.2.123

matty2010
Berichten: 30
Lid geworden op: ma 05 mar 2018, 13:51

Re: Remote access netwerkcamera

Bericht door matty2010 » ma 28 mei 2018, 11:27

Ja maar ik wil graag via remote access en van binnen het netwerk de camerabeelden bekijken
Maar blijkbaar kan je maar 1 adres ingeven per camera

Dus moet ik een 2de camera aanmaken dan?

747driver
Berichten: 1330
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Remote access netwerkcamera

Bericht door 747driver » ma 28 mei 2018, 11:48

Beeld loopt via HS en die staat binnen nietwaar?

matty2010
Berichten: 30
Lid geworden op: ma 05 mar 2018, 13:51

Re: Remote access netwerkcamera

Bericht door matty2010 » ma 28 mei 2018, 11:56

Mijn HS staat achter mijn router dat zijn eigen netwerk creeert maar die router staat nog eens achter een schoolrouter.

Via mijn netwerk kan ik de opstelling bedienen en de netwerkcamera bekijken via http://192.168.0.90/axis-cgi/jpg/image. ... on=640x480.

Via remote acces kan ik sinds vorige week ook de opstelling bedienen maar dan is mijn camerabeeld zwart.

Ik heb nu een 2de camera URL ingegeven: http://193.190.124.4:9091/axis-cgi/jpg/ ... on=640x480. (port forwarding)

Dus nu heb ik een camera intern en camera extern (zelfde camera) in de QuadClient, als ik intern zit zal ik de interne camera maar niet de externe zien en als ik extern zit zal ik de externe camera zien maar niet de interne. Dus ik heb wel een soort van oplossing gevonden.

Maar als jij een betere oplossing hebt mag je het altijd zeggen.

747driver
Berichten: 1330
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Remote access netwerkcamera

Bericht door 747driver » ma 28 mei 2018, 17:02

In "gewone" gevallen bevind de camera zich in hetzelfde netwerk als de HS.
Dan volstaat het invullen van dezelfde URL als welke je in een browser op datzelfde netwerk zou gebruiken.
De camera is dan met de HS app zowel intern als extern zichtbaar aangezien de HS de ingevoerde URL gebruikt om het camera beeld op te vragen en vervolgens beschikbaar te stellen aan de app.
Indien zowel jouw HS als camera op hetzelfde netwerk zitten zou het lokale adres van de camera moeten volstaan.
Geen idee waarom dit bij jou niet werkt...

matty2010
Berichten: 30
Lid geworden op: ma 05 mar 2018, 13:51

Re: Remote access netwerkcamera

Bericht door matty2010 » di 29 mei 2018, 09:11

Het is inderdaad raar ja, maar zoals jij het beschrijft werkt dat gewoon niet. Anyway ik zal het wel gewoon laten zoals ik het nu heb.

Dré
Berichten: 656
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Remote access netwerkcamera

Bericht door Dré » di 29 mei 2018, 18:03

Ik weet ook niet of dat inderdaad wel zo werkt, zou wel logisch zijn opzich.
Maar het kan ook zo zijn dat er een link gemaakt wordt in de homeserver maar je naar toe verwezen wordt, als zal het dan nog steeds logischerwijs bekeken worden vanuit de HS.

Plaats reactie