ETS5 maakt geen connectie meer met knx

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
wip
Berichten: 25
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 15:34

ETS5 maakt geen connectie meer met knx

Bericht door wip » zo 28 jul 2019, 20:49

Ik heb volgende probleem welk na een stroomuitval is ontstaan:

Setup:
Comfortclick - Jigsaw server met ETH aansluiting als poort tussen knx en ETS5

De server kan ik via webbrowser raadplegen en de knoppen activeren, maar krijg steeds de foutmelding dat er geen respons is tussen server en knx
Als ik via ETS5 iets aan de installatie wil aanpassen krijg ik geen connectie met knx.

Tevens is er in de tussentijd een firewall geplaatst bij in de patchkast waar de server dus ook achterzit.
De server heeft hierdoor een nieuw IP-adress gekregen.
Hierdoor heb ik in ETS de server IP moeten aanpassen met gevolg dat ik niet meer op knx geraak.
AfbeeldingSchermafbeelding 2019-07-28 om 20.15.19 by Dave De Busschere, on Flickr

AfbeeldingSchermafbeelding 2019-07-28 om 20.15.09 by Dave De Busschere, on Flickr

De fout moet dus ergens zitten tussen server en knx, lijkt mij.

Ik vermoed dat bij de toekenning van de BUS er iets mis is gegaan.
Volgende foutmeldingen krijg ik en setup heb ik?
AfbeeldingSchermafbeelding 2019-07-28 om 19.59.21 by Dave De Busschere, on Flickr

Comfortclik knx setup, zou correct moeten zijn (geeft linksonder knx connected)
AfbeeldingSchermafbeelding 2019-07-28 om 20.35.33 by Dave De Busschere, on Flickr


Iemand een idee waar ik fout zit of wat ik moet doen.
Laatst gewijzigd door wip op ma 29 jul 2019, 09:47, 1 keer totaal gewijzigd.

egfdevos
Berichten: 1128
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 maakt geen connectie meer met knx

Bericht door egfdevos » zo 28 jul 2019, 22:02

Zie geen plaatjes.
Edwin

wip
Berichten: 25
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 15:34

Re: ETS5 maakt geen connectie meer met knx

Bericht door wip » ma 29 jul 2019, 09:49

egfdevos schreef:
zo 28 jul 2019, 22:02
Zie geen plaatjes.
Zou in orde moeten zijn nu ;-)

egfdevos
Berichten: 1128
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 maakt geen connectie meer met knx

Bericht door egfdevos » ma 29 jul 2019, 11:04

Laat ons je topologie eens zien.
Daar gaat iets fout.

-Die jigsaw server is een TP deelnemer geen IP deelnemer. Je hebt hem in de IP-backbone geplaatst en dat vind ie niet leuk.
Edwin

wip
Berichten: 25
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 15:34

Re: ETS5 maakt geen connectie meer met knx

Bericht door wip » ma 29 jul 2019, 13:11

stond, inderdaad backbone op IP, heb dit gecorrigeerd (krijg nu geen foutmelding met de vraag om te corrigeren"interface check") maar nu krijgt hij nog steeds geen respons van de installatie.
Hij vraagt om de prog. knop in te duwen, als ik niet doe blijft hij gewoon in die stand staan wachten op feedback.

Lijkt erop dat de server geen respons krijgt van de installatie en deze dus ook niet doorgeeft naar ETS of visualisatie (geeft bij visualisatie steeds de melding no respons).

AfbeeldingSchermafbeelding 2019-07-29 om 13.28.23 by Dave De Busschere, on Flickr

Heb de knx kabel doorgemeten op de schroefklemmen van de server, deze geeft 29V (kabel is dus OK tot aan de ingang van de server).

AfbeeldingSchermafbeelding 2019-07-29 om 13.07.52 by Dave De Busschere, on Flickr

egfdevos
Berichten: 1128
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 maakt geen connectie meer met knx

Bericht door egfdevos » ma 29 jul 2019, 18:47

Eerst wat anders oplossen.

Jouw server zit op een TP backboon met adres 0.0.4.
Terwijl je maar 1 lijn(segment) hebt van 1.1.-
Geef die server ook eens een adres in 1.1.-

:idea: Als die server geen app heeft. Dan zou ik een "dummy" gebruiken op het adres te reserveren.
Edwin

egfdevos
Berichten: 1128
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 maakt geen connectie meer met knx

Bericht door egfdevos » ma 29 jul 2019, 19:10

Ongerelateerde tip:

In die DALI gateway alle ECG's aanvinken en alle groepen of je ze nu gebruikt of niet reeds vrijgeven.
Zou ook de ECG's niet in de parameters aan de groepen kopellen.
Dit dan later via het installatie menu op het scherm doen.

(DALI-Adr:0 is ECG:1 etc. Geld ook voor de groepen. Als je de drivers op een andere manier installeert.)
Edwin

wip
Berichten: 25
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 15:34

Re: ETS5 maakt geen connectie meer met knx

Bericht door wip » di 30 jul 2019, 10:49

egfdevos schreef:
ma 29 jul 2019, 18:47
Eerst wat anders oplossen.

Jouw server zit op een TP backboon met adres 0.0.4.
Terwijl je maar 1 lijn(segment) hebt van 1.1.-
Geef die server ook eens een adres in 1.1.-

:idea: Als die server geen app heeft. Dan zou ik een "dummy" gebruiken op het adres te reserveren.
Beste,
merci voor de reeds gegeven info, maar nu komen we op het punt van mijn amateurisme ;-)
Ik krijg het adres niet aangepast naar 1.1.-, krijg steeds een foutmelding.

De server heeft geen app, hoe kan ik dan een dummy maken?

AfbeeldingSchermafbeelding 2019-07-30 om 10.45.58 by Dave De Busschere, on Flickr

egfdevos
Berichten: 1128
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 maakt geen connectie meer met knx

Bericht door egfdevos » di 30 jul 2019, 13:06

Een dummy app is niet meer dan een plaatshouder.
In de catalogus "dummy" zoeken en eentje kiezen.
Die zetten op de plek waar je je server zou willen hebben. 1.1.131

Geen idee of dit bij de jigsaw werkt maar valt te proberen.
In ETS onder bus kun je ergens de prog led aanzetten. Dat doen we voor 0.0.4
Dan gaan we naar die dummy en kiezen we individueel adres overschrijven.
Edwin

wip
Berichten: 25
Lid geworden op: do 31 okt 2013, 15:34

Re: ETS5 maakt geen connectie meer met knx

Bericht door wip » do 08 aug 2019, 23:20

Comfortclick is via teamviewer vanuit Tjechie gecontroleerd, geüpdatet,en volledig herinstalleert, ook zij kregen geen verbinding met knx.
De module is opgestuurd naar de leverancier onder garantie. Top. service van Comfortclick :D

Plaats reactie