Dubbele vraag Gira Quadclient

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
houseofdreams
Berichten: 185
Lid geworden op: wo 20 jul 2011, 18:44

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door houseofdreams » wo 09 mei 2018, 09:56

matty2010 schreef:
wo 09 mei 2018, 09:38
Maar voor mij maakt dat dan niets uit?
Gewoon nog steeds 193.190.124.1:8080 als extern adres invullen dan?
Zou voor jou idd niks mogen uitmaken.

matty2010
Berichten: 30
Lid geworden op: ma 05 mar 2018, 13:51

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door matty2010 » di 15 mei 2018, 13:32

Normaal gaan ze deze week port forwarding instellen op de router (hopelijk).

Maar ik had nog eens een vraag over mijn router. Moet deze router NAT ingeschakeld hebben of NAT uitgeschakeld hebben. Omdat die schoolrouter er dus nog boven zit. Of heeft NAT alleen te maken met je eigen netwerk?

houseofdreams
Berichten: 185
Lid geworden op: wo 20 jul 2011, 18:44

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door houseofdreams » di 15 mei 2018, 14:52

NAT of Network Address Translation zorgt ervoor dat het IP adres op je laatste router, verschillend is van de interne adressen, meestal samen met een firewall. Bij NAT is er niet automatisch een directe verbinding tussen de externe (WAN) zijde van de router en je interne netwerk, tenzij door portforwarding. (of binnen de DMZ, maar da's ook niet van belang hier)

Aangezien je (2de) router een IP krijgt van de eerste (school) router, laat je dit best gewoon aanstaan. Anders heb je eigenlijk een veredelde switch ipv firewall/router

Wel kort door de bocht allemaal, is op zich veel ingewikkelder. Als je zin hebt om veel te lezen :D
http://www.ciscopress.com/articles/article.asp?p=25273

matty2010
Berichten: 30
Lid geworden op: ma 05 mar 2018, 13:51

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door matty2010 » wo 23 mei 2018, 16:14

Het is eindelijk gelukt om via de app "extern" de installatie te bedienen.
Hartelijk dank allemaal.
Maar nu heb ik nog een vraag over de QuadClient op de pc, hoe krijg ik deze ook "extern" werkende?

Moet ik dan gewoon bij een externe pc bij de QuadClient config editor dat extern adres ingeven?

Afbeelding

houseofdreams
Berichten: 185
Lid geworden op: wo 20 jul 2011, 18:44

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door houseofdreams » wo 23 mei 2018, 16:39

matty2010 schreef:
wo 23 mei 2018, 16:14
Het is eindelijk gelukt om via de app "extern" de installatie te bedienen.
Hartelijk dank allemaal.
Maar nu heb ik nog een vraag over de QuadClient op de pc, hoe krijg ik deze ook "extern" werkende?

Moet ik dan gewoon bij een externe pc bij de QuadClient config editor dat extern adres ingeven?

Afbeelding
Idd, zelfde IP en poortnummer als je in de mobiele app zou gebruiken

Blij dat het toch al voor een deel werkt uiteindelijk :D

matty2010
Berichten: 30
Lid geworden op: ma 05 mar 2018, 13:51

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door matty2010 » wo 23 mei 2018, 18:03

Dus een pc kan niet intern en extern werken dan met QuadClient?

Dré
Berichten: 637
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door Dré » wo 23 mei 2018, 18:17

Nee op de pc versie kun je maar 1 IP adres invullen en dat is dan of intern of extern.
Je zou wel een kopie van de client map kunnen maken en dan in de ene het externe en in de andere de interne zetten.
Rn dan twee snel koppelingen maken op je bureaublad / start menu.
Of je kunt als het niet heel vaak voorkomt het IP adres aanpassen in de client.

matty2010
Berichten: 30
Lid geworden op: ma 05 mar 2018, 13:51

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door matty2010 » vr 25 mei 2018, 09:41

Hello

Ik heb nog eens een vraag

De server werkt via remote access wat al zeer goed is, maar als ik via remote access mijn netwerkcamera wil bekijken krijg ik zwart beeld.
Ik heb gelezen om deze camera internettoegang te geven je dit ook via port forwarding moet doen.
Maar als ik dat instel krijg ik de melding dat het poortbereik al bestaat (Gira HomeServer).

Weet iemand hoe ik dat moet oplossen?

Plaats reactie