Dubbele vraag Gira Quadclient

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
747driver
Berichten: 1330
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door 747driver » di 08 mei 2018, 14:19

Wanneer je in het portaal poort 80 opgeeft "via which your HomeServer can be accessed "from outside"" en in je router opgeeft dat verkeer met poort 8080 moet worden geforward naar poort 80 werkt dat toch niet?
Het homeserver verkeer komt immers via poort 80 binnen bij de router of zie ik dat verkeerd?

houseofdreams
Berichten: 185
Lid geworden op: wo 20 jul 2011, 18:44

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door houseofdreams » di 08 mei 2018, 14:21

747driver schreef:
di 08 mei 2018, 14:19
Wanneer je in het portaal poort 80 opgeeft "via which your HomeServer can be accessed "from outside"" en in je router opgeeft dat verkeer met poort 8080 moet worden geforward naar poort 80 werkt dat toch niet?
Het homeserver verkeer komt immers via poort 80 binnen bij de router of zie ik dat verkeerd?
Jawel, op zijn linksys router (zie de titel op die afbeelding) staat er "portforwarding". Da's een basis functie van een router. Je ontvangt het verkeer extern op poort 8080, maar de router forward het verkeer intern naar poort 80.

De ontvangende PC (de HS) heeft geen weet meer dan dit verkeer ooit op 8080 is binnengekomen

747driver
Berichten: 1330
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door 747driver » di 08 mei 2018, 14:25

Maar op het eerste plaatje (Portaal instellingen) staat HTTP port 80
Dat zou dan toch port 8080 moeten zijn?

houseofdreams
Berichten: 185
Lid geworden op: wo 20 jul 2011, 18:44

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door houseofdreams » di 08 mei 2018, 14:28

747driver schreef:
di 08 mei 2018, 14:25
Maar op het eerste plaatje (Portaal instellingen) staat HTTP port 80
Dat zou dan toch port 8080 moeten zijn?
Juist! :)

747driver
Berichten: 1330
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door 747driver » di 08 mei 2018, 14:44

Het "IP-adres internet" 10.145.13.15 is da niet raar?
Dacht dat IP adressen welke met 10 begonnen interne netwerk adressen waren?
Kijk eens wat je ziet wanneer je de site whatismyip oproept?

matty2010
Berichten: 30
Lid geworden op: ma 05 mar 2018, 13:51

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door matty2010 » di 08 mei 2018, 14:44

Ok ik heb de HTTP port veranderd in 8080 op het portaal.
Nog fouten? Want het werkt nog steeds niet.

houseofdreams
Berichten: 185
Lid geworden op: wo 20 jul 2011, 18:44

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door houseofdreams » di 08 mei 2018, 14:46

747driver schreef:
di 08 mei 2018, 14:44
Het "IP-adres internet" 10.145.13.15 is da niet raar?
Dacht dat IP adressen welke met 10 begonnen interne netwerk adressen waren?
Kijk eens wat je ziet wanneer je de site whatismyip oproept?
Ook juist, zeker deze raad even opvolgen

matty2010
Berichten: 30
Lid geworden op: ma 05 mar 2018, 13:51

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door matty2010 » di 08 mei 2018, 14:54

Your Public IPv4 is: 193.190.124.1

Waarschijnlijk is dat een "raar" ip-adres omdat er dus nog een router voorsteekt.
Deze router is van de school en daar kan ik dus niet aan. Ik had gevraagd om daar ook port forwarding op in te stellen maar misschien is dat nog niet gebeurd dan? want voor de rest klopt alles denk ik?

Afbeelding

747driver
Berichten: 1330
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door 747driver » di 08 mei 2018, 14:58

Zou het helpen wanneer je poort 8080 van de eerste router forward naar poort 8080 van de tweede router en in die router poort 8080 forward naar poort 80 van de HomeServer?

matty2010
Berichten: 30
Lid geworden op: ma 05 mar 2018, 13:51

Re: Dubbele vraag Gira Quadclient

Bericht door matty2010 » di 08 mei 2018, 15:03

Ja dat is hetzelfde wat houseofdreams eens heeft gezegd, ik heb toen gevraagd om op die schoolrouter die poorten te forwarden maar misschien is dat nog altijd niet gebeurd.

Zie je voor de rest nog fouten die ik moet aanpassen?

Plaats reactie