Homeserver 4 Gira

Algemene vragen en opmerkingen betreffende een EIB-KNX installatie.
charlez
Berichten: 156
Lid geworden op: do 28 feb 2013, 21:07

Re: Homeserver 4 Gira

Bericht door charlez » za 05 jan 2019, 11:35

Want je pc even een fixed ip geven in de range van je te configureren device is te moeilijk?

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Homeserver 4 Gira

Bericht door 747driver » za 05 jan 2019, 11:50

Moet je ook maar net weten dat dat mogelijk is!
Had zelf nooit verwacht dat je dat kon doen.

Joep
Berichten: 77
Lid geworden op: zo 03 mar 2013, 12:16

Re: Homeserver 4 Gira

Bericht door Joep » za 05 jan 2019, 12:54

charlez schreef:
za 05 jan 2019, 11:35
Want je pc even een fixed ip geven in de range van je te configureren device is te moeilijk?
Je kan wel zo reageren, maar ik probeer alleen in mijn eerdere reacties iets uit te leggen zodat andere mensen er ook nog iets aan hebben.

Voor het configureren van een apparaat (in dit geval de homeserver) is het helemaal niet nodig om deze te verbinden dmv een switch, gewoon een vast ip adres in je pc/laptop instellen in dezelfde range als de homeserver is voldoende.

Verder zie ik het voordeel niet van je homeserver (die nog in een andere ip range zit) aan je netwerk hangen + je pc handmatig een ander ip adres geven, als je deze handelingen toch moet doen kan je net zo goed de homeserver gewoon even naast je pc zetten en er een patchsnoer tussen steken.

Ja je kan met de homeserver niks op deze manier, maar de topicstarter zal toch eerst een programmering moeten gaan maken voordat er met cliënt software gespeeld kan worden en om te kijken of je via de expert software iets te zien krijgt, en om te checken of je via IP een programmering kan uploaden is de verbinding met een kabel rechtstreeks gewoon het simpelste.

Dré
Berichten: 693
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Homeserver 4 Gira

Bericht door Dré » za 05 jan 2019, 13:38

Misschien anders eerst proberen een klein project te maken, en die dan via serial naar de server te sturen, misschien dat er toch iets fout staat in de netwerk instellingen waardoor je geen verbining krijgt?

En stel dan wel even de netwerk instellingen in bij:
-Expert,
-Project(settings),
-Network

kun je wel pingen?

charlez
Berichten: 156
Lid geworden op: do 28 feb 2013, 21:07

Re: Homeserver 4 Gira

Bericht door charlez » za 05 jan 2019, 14:33

Niet elk device reageert altijd even goed op crosscable verbindingen...

Joep
Berichten: 77
Lid geworden op: zo 03 mar 2013, 12:16

Re: Homeserver 4 Gira

Bericht door Joep » za 05 jan 2019, 15:06

Een homeserver (3 of 4) heeft normaal gesproken geen moeite met een rechtstreekse verbinding (een gewone netwerkkabel, géén crosslink!)

Maargoed, ik hou hier verder over op want het begint een beetje op een spelletje wie heeft het laatste woord te lijken :!:

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Homeserver 4 Gira

Bericht door 747driver » za 05 jan 2019, 15:41

Hopelijk heeft de topic starter dan het laatste woord waarbij ie kan zeggen "bedankt allemaal, het werkt!".
Stel derhalve voor dat eenieder die weet of denkt te weten hoe de HS4 moet worden ingesteld hierover blijft schrijven.

Joep
Berichten: 77
Lid geworden op: zo 03 mar 2013, 12:16

Re: Homeserver 4 Gira

Bericht door Joep » za 05 jan 2019, 16:06

747driver schreef:
za 05 jan 2019, 15:41
Hopelijk heeft de topic starter dan het laatste woord waarbij ie kan zeggen "bedankt allemaal, het werkt!".
Stel derhalve voor dat eenieder die weet of denkt te weten hoe de HS4 moet worden ingesteld hierover blijft schrijven.
Dat hoop ik ook, en uiteraard blijf ik schrijven en meedenken :)

LeivandeFix
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 02 jan 2019, 21:52

Re: Homeserver 4 Gira

Bericht door LeivandeFix » di 08 jan 2019, 23:56

Bedankt voor alle reacties. Ben echter nog niet verder gekomen, heb het op dit moment te druk met andere dingen. Nogmaals voor de duidelijkheid, via serieel kan ik software uploaden naar de homeserver. Echter via netwerkkabel lukt dit (nog)niet. Heb een hp laptop met windows10 en seriële poort waarop ik Gira Expert heb staan en via een seriële nulmodem kabel met handshake kan ik uploaden, dat werkt. Met de netwerkkabel lukt dit dus niet. Heb filmpjes op youtube bekeken, op de diverse fora en bij Gira akademie ook. Omdat de herkomst van de homeserver discutabel is(gekocht via marktplaats van iemand die niet wist wat het was en hem zelf op een rommelmarkt had gekocht) wist ik dus niet wat ik gekocht had. Thuis had ik er een monitor op aangesloten maar kreeg geen beeld. Heb hem toen geopend en kwam tot de conclusie dat er geen geheugen in zat. Er zat wel een flashdrive in. Heb toen op marktplaats een gebruikte 2gb geheugenkaart gekocht met de juiste specificaties. Toen ik deze erin stopte en de homeserver aan zette starte hij op. Heb toen van een buurman een oud ps2 keyboard gekregen maar kon er niks mee. Heb toen de homeserver een tijdje in de hoek laten liggen. Tot de kerst waar ik het ding van stal haalde en me er wat dieper in verdiept heb. Kreeg via Expert echter geen contact met de homeserver. Had een nulmodem kabel gekocht (er zat er geen bij toen ik de homeserver kocht) en in mijn onderzoek kwam ik erachter dat niet elke nulmodemkabel hetzefde is. De configuratie klopte niet met wat ik op een Duits forum zag. Het lukte me de aangegoten rs232 stekkers eraf te knippen en met wat geduld en kunst en vliegwerk de draadjes er zo op te solderen dat ik exact dezelfde configuratie had dan de originele nulmodem kabel van Gira welke standaard bij een homeserver word geleverd. Toen ik daarna probeerde via Expert de homeserver via serieel te updaten en zag dat dat lukte kon ik eerst mijn ogen niet geloven. Dat had ik toch mooi voor elkaar gekregen. Echter via netwerkkabel nada niente. Zag op de monitor die ik op de homeserver had aangesloten het ip adres en de poort. De poort stond op 8081. Dacht dat de fout daaraan lag. Echter toen ik via serieel met expert de poort en ip adres naar de originele fabrieksinstelling had terug gezet dacht ik dat ik het netwerkprobleem ook had opgelost. Nee dus. Ben er verder nog achter gekomen dat toen ik hem op de website bij Gira wilde aanmelden (via mac adres of serieel nummer, weet niet meer welke van de 2) ik de melding kreeg dat hij al was aangemeld en dat er contact zou worden gelegd met de host of administrator. De homeserver is dus ooit ergens in bedrijf geweest. Wat, waar, weet ik niet, misschien is ie uit een huis/gebouw verwijderd/gesloopt of misschien zelfs gestolen. Ik ga wel contact opnemen met Gira dat hij nu in mijn bezit is. Verder als ik de netwerkkabel aansluit op mijn macbookpro dan branden beide lampjes(1 knippert af en toe) achter op de homeserver aan beide zijde langs de poort waar de rj45 stekker ingestoken is. Als hij is aangesloten op mijn HP laptop brand er niks. Vreemd toch? Verder voor diegene die zich afvroegen of ik weet wat de homeserver is en doet. Ja, dat weet ik. De bedoeling is zodra ik klaar ben met ons huis renoveren dat we overschakelen op knx. En dat dan iemand met knx expertise dit moet gaan programmeren. Heb al iemand gevonden op internet welke dit kan en ook nog gespecialiseerd is in de visualisatie componenten van Gira. Echter met de kerst dacht ik, ik ga eens wat prutsen met de homeserver en toen zag ik dat in combinatie met de expert software van Gira mijn homeserver niet hetzelfde deed als o.a. in de filmpjes op youtube of de instructies video's bij Gira akademie. Vandaar dat ik zelf om raad ben gaan vragen op internet.

Dré
Berichten: 693
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Homeserver 4 Gira

Bericht door Dré » wo 09 jan 2019, 03:52

Ik weet niet of je dat toevallig ook al geprobeerd hebt, maar aangezien dat er meer leven lijkt te zijn als je je macbook aansluit op de homeserver.
Probeer dan eens om de homeserver daarmee te pingen, mocht dat dan wel werken, lijkt het aan de netwerk instellingen/kaart te liggen van je windows pc.

Plaats reactie