Sonos Volume opvragen

Visualisatie in EIB-KNX systemen, een vak apart.
Plaats reactie
cevers
Berichten: 86
Lid geworden op: wo 03 jul 2013, 20:12

Sonos Volume opvragen

Bericht door cevers » ma 16 okt 2017, 10:23

Ben druk bezig om Sonos via de Homeserver werkend te krijgen.
Na eindeloos zoeken naar een beetje documentatie over hoe alles word aangesproken, heb ik eindelijk een goede methode voor de Webpage Call methode gevonden.

Met behulp van Device Spy kan ik van alles oproepen (volume, radio station ect ect) door deze methode krijg je een web code die je zo nodig zelf kan aanpassen.

Nu kan ik dus met behulp van een object het volume regelen per kamer. Het zou mooi zijn als ik ook het huidige volume kan uitlezen.
Ik weet hoe ik het volume uitlees. Nu moet ik alleen weten hoe ik het antwoord verwerk. Nog nooit gedaan dus als iemand daar al ervaring mee heeft hoor ik dat graag :mrgreen:

cevers
Berichten: 86
Lid geworden op: wo 03 jul 2013, 20:12

Re: Sonos Volume opvragen

Bericht door cevers » ma 16 okt 2017, 16:05

Opgelost, maar op de een af andere manier kreeg ik het niet voor elkaar om meteen een waarde uit te lezen. Maar eerst de text die ik moet omzetten.
Nou ja, het werkt.

Voor anderen die zich afvragen hoe:
1.png
1.png (4.58 KiB) 1137 keer bekeken
Eerste lijn is voor de tekst die voor mijn waarde komt te verwerken.
Dan de <CurrentVolume> en daarna komt de waarde die ik wil weten, die lees ik in het text object tot </CurrentVolume> komt. Daarna verwerk ik de rest van het bericht.

Code: Selecteer alles

<s:Envelope xmlns:s="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" s:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/"><s:Body><u:GetVolumeResponse xmlns:u="urn:schemas-upnp-org:service:RenderingControl:1"><CurrentVolume>16</CurrentVolume></u:GetVolumeResponse></s:Body></s:Envelope>
Dit is namelijk de code die je terugkrijgt als je het volume opvraagt. En het ging mij alleen om die 16 :mrgreen:

Plaats reactie