Pagina 1 van 1

probleem met heating plus functie (1-122) HS

Geplaatst: vr 22 dec 2017, 14:05
door charlez
Allen,

Als ik een setpoint temperatuur instel, wordt deze niet weggeschreven. Maw aanpassingen worden niet doorgevoerd.
Als ik één van de presets neem (nacht,standby,comfort) zelfde probleem.
Op de bus zie ook niks weggeschreven worden op het gekoppelde adres.

Iemand enig idee, wat het probleem kan zijn?

mvg

Re: probleem met heating plus functie (1-122) HS

Geplaatst: vr 22 dec 2017, 15:11
door charlez
probleem gevonden, feedback object en stuurobject omgedraaid :roll:

Re: probleem met heating plus functie (1-122) HS

Geplaatst: vr 22 dec 2017, 17:11
door houseofdreams
In de quadconfig bedoelde je?

Heb je mss een screenshot, want ik zit ook al even te sukkelen met de verwarming :/ Ik gebruik wel de 1-103, die andere heb ik ook al zitten proberen...

Re: probleem met heating plus functie (1-122) HS

Geplaatst: za 23 dec 2017, 10:29
door charlez
Als je de 103 wil gebruiken met de schuiver om de temp in te stellen heb je een ruimtecontroller nodig denk ik. (Tastensensor 3 plus)
Je kan wel de presets comfort, standby enzo gebruiken.
Naamloos1.png
Naamloos1.png (21.52 KiB) 1034 keer bekeken
Naamloos2.png
Naamloos2.png (36.08 KiB) 1034 keer bekeken

Re: probleem met heating plus functie (1-122) HS

Geplaatst: zo 24 dec 2017, 13:08
door houseofdreams
charlez schreef:
za 23 dec 2017, 10:29
Als je de 103 wil gebruiken met de schuiver om de temp in te stellen heb je een ruimtecontroller nodig denk ik. (Tastensensor 3 plus)
Je kan wel de presets comfort, standby enzo gebruiken.

Naamloos1.png
Naamloos2.png
Die TS3+ heb ik idd, alleen is het door de bomen het bos niet meer te zien :D

De Gira PDF's waar je echt info uit kan halen zijn duits, de ETS staat in het engels en de groupadressen heb ik ooit in het nederlands aangemaakt, kwestie van het nog wat moeilijker te maken...

Nu heb ik het zo staan, maar ik heb het gevoel dat er nog steeds iets niet klopt...
image_67855.png
image_67855.png (40.51 KiB) 1024 keer bekeken
Als ik nu in de Gira app op een operating mode druk (comfort/standby/...) dan veranderd de instelling op de TS3+ ook al (dit had ik zelfs nooit in orde gekregen) maar in de app zelf, veranderd de aanduiding niet (je kan dus niet in de app zien welke mode nu actief is, tenzij aan de temperatuur)
image_67853.png
image_67853.png (157.64 KiB) 1024 keer bekeken
Daar loopt het dus nog mis...

Ik heb wel in de TS3+ instellingen de setpoint waardes vastgezet, dus niet "relatief"

EDIT: ik zie in charlez zijn post wel, dat in QCAdmin de 2 velden "Operating mode switching" & "Status of operating mode" allebei aan hetzelfde GA gekoppeld zijn. Dit was bij mij dus niet, Probleem is dus opgelost :D

Sorry voor het "kapen" van je topic :oops: