Pagina 2 van 2

Re: Watermeter + Gira Homeserver

Geplaatst: wo 16 mei 2018, 15:34
door jef_KNX
Gebruik jij van de QC Config de energy graph plugin of de gewone graph plugin?

Re: Watermeter + Gira Homeserver

Geplaatst: wo 16 mei 2018, 15:58
door 747driver
De gewone graph plugin.

Re: Watermeter + Gira Homeserver

Geplaatst: wo 16 mei 2018, 18:04
door jef_KNX
Mag ik vragen wat jij hebt ingevuld bij "reload hour", "reload day", "reload week", "reload month", "reload year" bij de graph plugin?

Want dat blijkt bij mij niet te kloppen, als ik bijvoorbeeld 60 invul bij "reload day" zou je verwachten dat de grafiek een interval heeft van 1uur maar bij mij is het 4uur

Re: Watermeter + Gira Homeserver

Geplaatst: do 17 mei 2018, 11:48
door 747driver
Die reload is volgens mij de tijd in minuten waarna ie de grafiek opnieuw laadt.
Voor de uur grafiek heb ik waarschijnlijk 1 en voor de dag grafiek 5 of zo.

Re: Watermeter + Gira Homeserver

Geplaatst: vr 31 aug 2018, 11:46
door Teejoo
Graag wil ik ook met archieven en grafieken de gas- en watermeter standen bij gaan houden.
Bovenstaande "how-to" van 747driver heb ik gevolgd en lijkt aardig te werken. Ik heb ik de QC de plugin "graph" gebruikt en daar aangegeven bij As 1 decimal places waarde 3.


Als ik nu kijk per uur klopt de gemeten waarde (0,450). Bij dag staat er (4,500). Bij week weer goed enz. De decimalen zijn er wel maar de komma schuift naar links. Zie bijgevoegde screenshots.
week.JPG
week.JPG (24.12 KiB) 257 keer bekeken
uur.JPG
uur.JPG (22.32 KiB) 257 keer bekeken
dag.JPG
dag.JPG (24.49 KiB) 257 keer bekeken
Er staat bij de "verkeerde" weergave dan ook m³ x 10. Wie weet hoe dit op te lossen?