verbruik uit lezen Domovea

Visualisatie in EIB-KNX systemen, een vak apart.
Plaats reactie
peter-keetfm
Berichten: 53
Lid geworden op: di 10 okt 2017, 12:53

verbruik uit lezen Domovea

Bericht door peter-keetfm » ma 19 nov 2018, 16:29

ik gebruik een abb OD4165 kwh meter met abb ZS_S 1.1 (knx infrarood blokje)
nu is mij gelukt om de teller stand (totaal) uit te lezen in domovea 4 byte
het lukt mij niet om het verbruik te laten zien in domovea door middel van een meter de blijft om nul staan
ik zie dat je in domovea 2x 4 byte of 2x6 byte nodig hebt
de abb geeft maar 1x 4byte uit
handleiding van de abb is hier te vinden
ik hoop dat iemand mij kan helpen
link:

https://docplayer.nl/8892405-Abb-i-bus- ... dboek.html

Dré
Berichten: 701
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: verbruik uit lezen Domovea

Bericht door Dré » ma 19 nov 2018, 17:55

Ik ken de domovea niet zo goed maar, is het niet zo dat de Domovea hier een berekening mee wil maken?
Dus waarde 1 + of - waarde 2?
Of zeg ik dan iets raars?

peter-keetfm
Berichten: 53
Lid geworden op: di 10 okt 2017, 12:53

Re: verbruik uit lezen Domovea

Bericht door peter-keetfm » ma 19 nov 2018, 18:03

Nee volgens mij niet
Ik moet 2 4byte adressen in voeren in de domovea en ik heb er maar een
dus 2 groep adressen van 4 byte

Dré
Berichten: 701
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: verbruik uit lezen Domovea

Bericht door Dré » ma 19 nov 2018, 18:05

Is dat echt een moeten of is 1 ook mogelijk?
Want je hebt ook mensen die elektra terug leveren.

peter-keetfm
Berichten: 53
Lid geworden op: di 10 okt 2017, 12:53

Re: verbruik uit lezen Domovea

Bericht door peter-keetfm » ma 19 nov 2018, 18:09

Wh adres
kwh adres
dit heeft niks met terug leveren te maken
dat kan deze meter niet en geen idee of de domovea het kan dacht het niet
maar is niet van toepassing hier

Dré
Berichten: 701
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: verbruik uit lezen Domovea

Bericht door Dré » ma 19 nov 2018, 18:39

Oké, maar wat zegt de Hager handleiding dan hier over, wat verwacht hij dan wel voor iets, want dat heb ik hier nog niet gelezen, alleen dat al mijn antwoorden niet juist zijn.
Want als het dus geen verbruik en en teruglevering hier op verwacht, wat verwacht hij dan wel voor iets?

peter-keetfm
Berichten: 53
Lid geworden op: di 10 okt 2017, 12:53

Re: verbruik uit lezen Domovea

Bericht door peter-keetfm » ma 19 nov 2018, 18:56

ben er ook gisteren mee begonnen
als volgt in domovea

Elektrischvermogen = (w) 4 of 6 byte
Elektrische energie = (wh) 4 of 6 byte
Elektrisch tarief = 1 byte
Verzoek meteruitlezen = 1 bit

ik heb voor domovea dus 2x 4 byte nodig
en de abb geeft deze maar 1 x
met een kwh van hager dan zal het wel werken
maar dacht dat knx met elkaar kunnen werken
in mijn geval hager met abb

ik kan wel het totaal meterstand uitlezen
maar niet moment verbruik

Dré
Berichten: 701
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: verbruik uit lezen Domovea

Bericht door Dré » ma 19 nov 2018, 19:00

heb je toevallig ook al gekeken wat er gebeurd als je een dummy aanmaakt?
dus een groepsadres aanmaken, hier een 4 of 6 byte van maken, en hier een waarde naar toesturen?
en vervolgens de rest laten uitlezen.
Maar zou het vreemd vinden dat hij niet verder gaat als hij niet alle gegevens heeft.
En eventueel een dummy voor het tarief.

peter-keetfm
Berichten: 53
Lid geworden op: di 10 okt 2017, 12:53

Re: verbruik uit lezen Domovea

Bericht door peter-keetfm » ma 19 nov 2018, 19:12

Geen idee hoe een dummy werkt
ik heb dat 4 byte adres er in gezet van de abb
dat goepadres dan en krijg ik de meterstand dat werkt
Maar het verbruik werkt niet ook als ik het zelfde abb 4 byte adres in bijde in de domovea in voer
of is het verbruik een byte waarde?
eerste keer dat ik hiermee pruts

Ik dacht meterstand 4 byte
Verbruik zeg maar watt meter is toch ook een een 4 byte waarde
abb geeft deze 1x
Domovea heeft 2x nodig

Plaats reactie