Schakelaar uitschakelen na x tijd

Visualisatie in EIB-KNX systemen, een vak apart.
Plaats reactie
bvaar
Berichten: 5
Lid geworden op: di 26 dec 2017, 21:32

Schakelaar uitschakelen na x tijd

Bericht door bvaar »

Ik wil met een schakelaar in QuadClient een heater aan/uitzetten. Als hij aan gezet wordt moet hij na x-tijd (bijv. 1 uur) automatisch uitgaan.
In de logic editor van de HS4 krijg ik dit voor elkaar als ik een intern communicatie object gebruik voor de schakelaar en een EIB voor de uitgang. Als de timer na 1 uur is afgelopen valt de uitgang af. Het lukt mij echter niet om dan het interne communicatie object te resetten. (De schakelaar blijft dan hoog.)
Is hier een oplossing voor? Bij voorbaat dank!

egfdevos
Berichten: 1156
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: Schakelaar uitschakelen na x tijd

Bericht door egfdevos »

De uitgang van je timmer terug koppelen aan het interne com object.
- De schakelaar blijft hoog zolang de timmer loopt.

of

intern com object ==> timmer (1s) / puls gen. ==> timmer (1u) ==> heater
Na de timmer (1s) terug koppelen.
- De schakelaar is na het bedienen gelijk weer laag.
Laatst gewijzigd door egfdevos op di 17 sep 2019, 06:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Edwin

747driver
Berichten: 1392
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Schakelaar uitschakelen na x tijd

Bericht door 747driver »

Aan de uitgang van de timer kun je altijd een "Create output/commands" blok hangen.
Daarin kun je van alles met interne als externe objecten doen.

Screen Shot 2019-09-17 at 05.59.02.jpg
Screen Shot 2019-09-17 at 05.59.02.jpg (197.34 KiB) 1369 keer bekeken

Joep
Berichten: 104
Lid geworden op: zo 03 mar 2013, 12:16

Re: Schakelaar uitschakelen na x tijd

Bericht door Joep »

Mijn reactie is misschien wat laat, maar kan je niet iets met de instellingen van je aktor?

Ik heb hetzelfde gedaan met de beregening van mijn tuin en heb de timer (of bij andere merken de trappenhuis functie) gebruikt.
De beregening is aan/uit te zetten met via de homeserver (ik heb er bewust voor gekozen om dit GA alleen met de homeserver te bedienen) en als de tijd verstreken (of als ik het vergeet aangezien ik in de borders druppelslangen heb liggen en je dus niet ziet/hoort dat deze in bedrijf zijn) gaat deze vanzelf weer uit.

charlez
Berichten: 183
Lid geworden op: do 28 feb 2013, 21:07

Re: Schakelaar uitschakelen na x tijd

Bericht door charlez »

747driver schreef:
di 17 sep 2019, 06:00
Aan de uitgang van de timer kun je altijd een "Create output/commands" blok hangen.
Daarin kun je van alles met interne als externe objecten doen.


Screen Shot 2019-09-17 at 05.59.02.jpg

Die countdown timer is dat een zelf geschreven module?
Zou deze wil kunnen gebruiken, als je ze wil delen natuurlijk ;)

747driver
Berichten: 1392
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Schakelaar uitschakelen na x tijd

Bericht door 747driver »


brammetje
Berichten: 9
Lid geworden op: zo 02 feb 2020, 10:19
Locatie: Axel, NL

Re: Schakelaar uitschakelen na x tijd

Bericht door brammetje »

Geen antwoord op de laatste vraag, maar wel een reactie op de eerdere antwoorden: binnen de homeserver is een functie voorzien om deze terugkoppeling direct door te geven aan het communicatieobject. Je hebt hier geen aparte logicaregels voor nodig. Bij het betreffende communicatieobject aangeven dat je een 'listening address' toe wilt voegen (rechts-klikken). Het object wordt dan automatisch geactualiseerd door het terugkoppel-object van de actor. Zie plaatje.
temp.jpg
temp.jpg (41.85 KiB) 626 keer bekeken

charlez
Berichten: 183
Lid geworden op: do 28 feb 2013, 21:07

Re: Schakelaar uitschakelen na x tijd

Bericht door charlez »

747driver schreef:
wo 01 apr 2020, 20:44
Dropbox link
Hartelijk dank!

Plaats reactie