Kleur knoppen wijzigen

Visualisatie in EIB-KNX systemen, een vak apart.
Plaats reactie
JurgenS
Berichten: 112
Lid geworden op: di 06 dec 2011, 10:49

Kleur knoppen wijzigen

Bericht door JurgenS » za 21 sep 2019, 09:45

Ik heb een HS3 (expert 4.2, geen idee of er een recentere versie hiervoor is) waar ik al jaren niet meer naar omgekeken heb en wil de draad weer oppakken. In de visualisatie heb ik een overzichtspagina waarbij de knoppen doorlinken naar de bepaalde kamer/functie in detail.

Nu heb ik nog nergens een mogelijkheid om te kijken of er bepaalde lichten nog branden. Graag wou ik in de overzichtspagina, de knop (of de tekst ervan) van kleur laten wijzigen als er daar nog ergens een licht brandt.

Wie kan me een voorzet geven hoe ik daar aan begin?

747driver
Berichten: 1368
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Kleur knoppen wijzigen

Bericht door 747driver » za 21 sep 2019, 10:01

In QC config Project - QuadClient - Menu
In Menu - Create menu item
Zo heb ik een item "Sproeiers die aan staan".
In de Graphic logic editor tel ik het aantal sproeiers wat aan staat en wanneer de hoofdklep openstaat wordt dit aantal weergegeven op de Gira app.
Datzelfde doe ik met verlichting in de diverse kamers.

Screen Shot 2019-09-21 at 09.54.46.jpg
Screen Shot 2019-09-21 at 09.54.46.jpg (128.37 KiB) 172 keer bekeken

Screen Shot 2019-09-21 at 09.52.21.jpg
Screen Shot 2019-09-21 at 09.52.21.jpg (151.78 KiB) 172 keer bekeken

JurgenS
Berichten: 112
Lid geworden op: di 06 dec 2011, 10:49

Re: Kleur knoppen wijzigen

Bericht door JurgenS » za 21 sep 2019, 10:28

Hmmm QC nog nooit gebruikt blijkbaar, als ik dat opstart moet die nog beginnen installeren… Ik dacht dat het eenvoudig kon in de visualisatie van HS zelf.

Zal eens wat zoeken. Alvast bedankt!

747driver
Berichten: 1368
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Kleur knoppen wijzigen

Bericht door 747driver » za 21 sep 2019, 10:44

Ik bedoel QC config in Expert - Interface - QC Config
Je hebt het over "visualisatie".
Ging er vanuit dat je de visualisatie op de Gira HomeServer App bedoelde?

IMG_9473.PNG
IMG_9473.PNG (106.13 KiB) 169 keer bekeken

JurgenS
Berichten: 112
Lid geworden op: di 06 dec 2011, 10:49

Re: Kleur knoppen wijzigen

Bericht door JurgenS » za 21 sep 2019, 12:28

Is inderdaad die die ik bedoelde maar geen app maar via webinterface op touchscreen in huis.

747driver
Berichten: 1368
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Kleur knoppen wijzigen

Bericht door 747driver » zo 22 sep 2019, 04:48

Oh, webinterface, das een heel ander verhaal.
Heb ik ooit mee gespeeld maar das heel lang geleden.
Net even mee bezig geweest.

HS Expert - Interface - Visualisation
Kies je resolutie tab, links onderin "Dyn. texts".
Sleep zo'n dynamic text naar je pagina, kies Dyn. text, 14-Byte textanzeige.
Bij die 14-Byte Textanzeige kun je kiezen welke tekst er moet verschijnen aan de hand van de waarde van het text control object.
In mijn geval bv het interne object "Aantal verlichting aan keuken".
Bij conditions bv van 0 tot 0 --> verlichting uit, van 1 tot 1 --> lamp aan, van 2 tot 200 lampen aan.
Bij het tabje colour control de kleuren kiezen aan de hand van de waarde van het text control object.
Volgens de Help file "This is used to activate the colour control for the active dynamic text."

Een transparate Box over je knop kun je gebruiken om bv naar een andere pagina te springen.
Element: Box
[Tran] Transparent. This box can be laid "invisibly" on the background. An application option is laying this box over a "button" consisting of several graphic elements and then using it as a "button" to trigger an action with each mouse click.


Screen Shot 2019-09-22 at 04.40.28.jpg
Screen Shot 2019-09-22 at 04.40.28.jpg (87.9 KiB) 149 keer bekeken
Screen Shot 2019-09-22 at 04.40.51.jpg
Screen Shot 2019-09-22 at 04.40.51.jpg (84.16 KiB) 149 keer bekeken
Screen Shot 2019-09-22 at 04.42.14.jpg
Screen Shot 2019-09-22 at 04.42.14.jpg (59.61 KiB) 149 keer bekeken

JurgenS
Berichten: 112
Lid geworden op: di 06 dec 2011, 10:49

Re: Kleur knoppen wijzigen

Bericht door JurgenS » zo 22 sep 2019, 13:58

Is niet helemaal hetzelfde maar ik heb het wel werkend gekregen dankzij jouw input! :!:

Plaats reactie