Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Visualisatie in EIB-KNX systemen, een vak apart.
747driver
Berichten: 1317
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door 747driver » do 31 jan 2013, 21:33

Bij GA lamp aan/uit retourmelding heb ik de betreffende uitgang "retourmelding schakelen" en de led van de TS samengevoegd.
Bij GA lamp dimmen heb ik de TS en de betreffende uitgang "dimmen" samengevoegd
Bij GA lamp lichtsterkte heb ik alleen maar de betreffende uitgang "lichtsterkte"
Bij GA lamp lichtsterkte retourmelding heb ik alleen maar de betreffende uitgang "retourmelding lichtsterkte"
Zo heb ik het ook met een klein verschil.
Ik gebruik geen object voor de led in de TS.
Neem aan dat je gebruik maakt van de superposed functie van de status led in je tastsensor welke dus een extra object geeft.
Je kunt in de configuratie van je tastsensor de functie van de status led ook op "Status display" zetten.
Blijft het ledje dus aan wanneer de lamp is aangeschakeld.
Neem aan dat dat de opzet was?

Laat nog eens een nieuw ETS groepen monitor logje zien van het schakelen en dimmen met QC van je lamp?

Teejoo
Berichten: 146
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door Teejoo » do 31 jan 2013, 23:02

Ik heb niet goed gelezen....

Je vroeg of ik een watch adres had aangemaakt. Dit heb ik niet!!
Via ETS is alles wel goed, omdat de waardes vanaf de TS goed op de QC komen.

Ik ben nu bezig om de watch adressen in te stellen. Ik heb al een aantal adressen geprobeerd,
maar nog zonder resultaat.

Bij welk GA moet ik nu een watchadres toevoegen?

Teejoo
Berichten: 146
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door Teejoo » do 31 jan 2013, 23:16

Het monitor logje ziet er nog hetzelfde uit als de eerste.
Er word niet gedimt vanaf de QC.

Wat betreft de statusled in de TS had ik het op de andere manier opgelost, omdat ik niet zeker wist of de functie
status display wel werkte als er om een of andere reden de lamp niet zou schakelen!

747driver
Berichten: 1317
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door 747driver » do 31 jan 2013, 23:39

Ik heb jouw methode voor de led zojuist overgenomen.
Werkt goed.

Oh, dacht dat je naar aanleiding van een vorig antwoord wat zou hebben aangepast.
Dus je hebt nog steeds het lichtsterkte feedback (retourmelding) object bij Brightness value staan?
En het lichtsterkte object bij Dim?

Teejoo
Berichten: 146
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door Teejoo » do 31 jan 2013, 23:44

Ik had erover heen gelezen.

Ik denk dat het probleem toch in de GA in ETS ligt.
Ik zag dat de DATA type op 1bit stond (schaal) Deze heb ik nu op 8bit signed value gezet.
Weer even proberen.

Waarom heb je de status led van de TS ingesteld zoals ik heb?
Ik had ervoor gekozen omdat er toch al een GA was voor de statusmelding. Ik dacht kan de led ook mooi in dat GA.

Teejoo
Berichten: 146
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door Teejoo » do 31 jan 2013, 23:54

Werkt ook niet.
Weet je zo welke watch- of central adressen je gemaakt hebt en bij welke GA in de EIB objects?

Denk toch dat de programmering in ets wel goed is aangezien dat de werking buiten HS en QC goed is.

747driver
Berichten: 1317
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door 747driver » do 31 jan 2013, 23:56

De verlichting op de overloop kan door meerder tastsensoren worden bediend.
Zowel een TS in de hal als die op de eerste verdieping kunnen daarvoor worden gebruikt.
Als ik nu verlichting met de ene schakelaar bedien gaat de led op de andere bij die lamp behorende schakelaar ook aan.

Het probleem wat ik zie op jouw plaatje is dat je met een feedback verlichting wil sturen en dat gaat dus niet.
Gewoon doen zoals ik het heb en dan werkt het.
Data types:
(Feedback) Switch 1-bit
Dim 4-bit
(Feedback) Brightness value 8-bit (EIS 6)

747driver
Berichten: 1317
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door 747driver » do 31 jan 2013, 23:57

Dat central adres heeft er ff niets mee te maken.
Eerst moet je met QC verlichting kunnen schakelen en dimmen.

747driver
Berichten: 1317
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door 747driver » vr 01 feb 2013, 00:06

Ik zag dat de DATA type op 1bit stond (schaal) Deze heb ik nu op 8bit signed value gezet.
Waar gaat dit over?

Teejoo
Berichten: 146
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door Teejoo » vr 01 feb 2013, 00:12

Hmm. De waarde van een object in ETS.
Maar dat is het ook niet.

Plaats reactie