Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Visualisatie in EIB-KNX systemen, een vak apart.
747driver
Berichten: 1325
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door 747driver » vr 01 feb 2013, 00:18

Waarom doe je het niet gewoon zoals ik het heb??
Bij mij werkt het.

Teejoo
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door Teejoo » vr 01 feb 2013, 00:37

In QC config heb ik bij switch GA lamp aan/uit staan. Dit werkt bij de lamp en de status bij QC.
Bij brightness value heb ik GA lichtsterkte terugmelding. Als ik op de TS de lamp dim zie ik het percentage op QC mee veranderen. Zet ik hier een andere GA neer werkt het mee veranderen van QC niet meer.
Bij dim heb ik GA lamp dimmen. Dit is mogelijk niet goed, maar de TS werkt hier wel mee. Of werkt de TS ook als dimmer zonder dat deze in een GA zit met de dimfunctie op de uitgang van de dimaktor?
Bijlagen
Naamloos.jpg
Naamloos.jpg (41.45 KiB) 1869 keer bekeken

747driver
Berichten: 1325
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door 747driver » vr 01 feb 2013, 10:41

Nogmaals, je probeert met een feedback telegram de verlichting te regelen!!!!
Dat gaat dus niet.
Bij het plaatje uit je laatste bericht moet je bij Brightness value NIET de retourmelding gebruiken maar de Brightness value (lichtsterkte).

Teejoo
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door Teejoo » vr 01 feb 2013, 11:28

Ik was het spoor bijster. Ik heb nu in ETS alleen de dimaktor toegevoegd en alleen de balangrijke GA gemaakt.
Deze geïmporteerd in HS bij communication objects.

Ik heb nu verder geen watch adressen gemaakt. Via QC de aan/uit knop werkt en de lamp gaat aan.
Via QC de slider werkt en de lamp is dimbaar. Dat is goed.

Maar als ik nu de knop in QC aanzet blijft de waarde van de dimstand (rechts naast de knop in QC) op 0.
Als ik de waarde verander met de slider (bijv op 40%) blijft de knop in QC rood, terwijl de lamp aan is.

Beide functies in QC werken nu dus (eindelijk), maar beide knoppen moeten dus nog gekoppeld worden via een watch adres.
Ik ben nu aan het uitzoeken welke watch adressen. Of weet je zo welke dat moeten zijn.

Wat betreft de lichtsterkte terugmelding gebruiken voor "brightness value" dat is denk ik een foutje met mijn schermafdruk.
Had de verkeerde hier gepost. Ik had bij deze functie GA lichtsterkte gebruikt.

Teejoo
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door Teejoo » vr 01 feb 2013, 12:32

Het werkt!!
Ik had watch adressen aangemaakt (volgens de help file).
Jij had het over central adressen. Deze aangemaakt en het werkt.
Bedankt dat je zoveel geduld met me hebt!!

747driver
Berichten: 1325
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door 747driver » vr 01 feb 2013, 12:35

Maar als ik nu de knop in QC aanzet blijft de waarde van de dimstand (rechts naast de knop in QC) op 0.
Als ik de waarde verander met de slider (bijv op 40%) blijft de knop in QC rood, terwijl de lamp aan is.
Eens kijken of we dat kunnen oplossen met de laatste stap, het toevoegen van een "Central address".
Ga naar Master data - Communication objects - tabje EIB
Selecteer het Switch object van de lamp.
Rechtermuisknop - Create central address (listening address)
In de Data tab achter "Central address" selecteer je de retourmelding van het Switch object.

Selecteer het Brightness value object van de lamp.
Rechtermuisknop - Create central address (listening address)
In de Data tab achter "Central address" selecteer je de retourmelding van het Brightness value object.

Dan ziet het er bij Communication objects hetzefde uit als in het tweede screenshot in m'n eerste antwoord.
Bij mij heeft "S Bibliotheek" als Central address "FBS Bibliotheek" en "B Bibliotheek" als Central address "FBB Bibliotheek".
Ik gebruik in de benaming van de objecten altijd de functie van het object en daarnaast altijd dezelfde volgorde.
S, D, B, FBS, FBB voor Switch, Dim, Brightness value, Feedback Switch, Feedback Brightness value.

Laat na je aanpassing nog eens een nieuw ETS groepen monitor logje zien van het schakelen en dimmen met QC van je lamp?

747driver
Berichten: 1325
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door 747driver » vr 01 feb 2013, 12:39

Haha, werd er inderdaad wel een beetje ongeduldig van :(
Mooi dat het nu werkt.
Zou toch nog eens een klein stukje groepen monitor log zien.

Teejoo
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door Teejoo » vr 01 feb 2013, 12:43

Haha. Inderdaad.
Zet nu ff de "oude" programmering terug. De aangepaste!!
Dan post ik de log...

Nogmaals bedankt

Teejoo
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door Teejoo » vr 01 feb 2013, 12:58

Hier is de log. Vanaf de QC en TS werkt alles mooi. Ik zie alleen van de lichtsterkte terugmelding dat de waarde 1byte is.
Bijlagen
Naamloos.jpg
Naamloos.jpg (231.75 KiB) 1862 keer bekeken

Teejoo
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Dimfunctie vanaf quadclient werkt niet

Bericht door Teejoo » vr 01 feb 2013, 13:26

De waarde van 1 byte heb ik in ETS veranderd naar "schaal".
Nu word de waarde mooi in % weergegeven.

Pfffff.

Plaats reactie