Schneider Electric HomeLYnk

Visualisatie in EIB-KNX systemen, een vak apart.
baggins
Berichten: 52
Lid geworden op: zo 12 apr 2015, 11:17

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door baggins »

Ik denk dat jouw HomeLynk "naar huis" tracht te bellen.

Als je dat ip adres in je browser intikt kom je op de Wiser Cloud Service van Schneider terecht...

Heb je soms de cloud app van Schneider op je HomeLynk staan?

Firechief
Berichten: 20
Lid geworden op: do 10 mar 2011, 08:24

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door Firechief »

ik heb recent een update gedaan van de firmware naar 1.5.1 en die biedt idd de mogelijkheid om met de homeLYnk Remote App een verbinding te maken over de Schneider Cloud. Alleen moet je daarvoor het MAC id van je homeLYnk registreren via mail en kunnen zijn die dan activeren. Op die mail heb ik een out of office gekregen dat die persoon terug zal zijn op 6 april.
Meer info over de homeLYnk Remote App vind je hier

daanfire
Berichten: 16
Lid geworden op: do 25 apr 2013, 16:02

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door daanfire »

hallo,

ik probeer om van op afstand met ets connectie te maken.
Ik heb de poort 3671 geforward naar de homelynk.
hetzelfde heb ik gedaan met externe poort voor de bediening naar poort 80 intern. Dat werkt. ik kan van op afstand bedienen ed.
maar als ik dan een controle doe op de poort komt het dat 3671 gesloten staat.
moet ik nog ergens iets instellen?

lokaal is er geen enkel probleem om te verbinden

Dré
Berichten: 784
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door Dré »

baggins schreef:
za 24 dec 2016, 10:04
Inloggen zonder popup kan eenvoudig door in de url de username en paswoord mee te geven:

http://username:paswoord<ip-adres>/scada-vis
Kleine opmerking er moet een @ tussen passwoord en het IP adres.

voorbeeld

http://username:paswoord@192.168.1.99/scada-vis

Dré
Berichten: 784
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door Dré »

daanfire schreef:
zo 16 jul 2017, 09:38
hallo,

ik probeer om van op afstand met ets connectie te maken.
Ik heb de poort 3671 geforward naar de homelynk.
hetzelfde heb ik gedaan met externe poort voor de bediening naar poort 80 intern. Dat werkt. ik kan van op afstand bedienen ed.
maar als ik dan een controle doe op de poort komt het dat 3671 gesloten staat.
moet ik nog ergens iets instellen?

lokaal is er geen enkel probleem om te verbinden
Dat is per modem verschillend, je zal daar moeten kijken of alles goed staat.
Je hebt niet toevallig een VPN ergens aan staan? (naar binnen of naar buiten toe)

baggins
Berichten: 52
Lid geworden op: zo 12 apr 2015, 11:17

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door baggins »

Dré schreef:
do 17 aug 2017, 10:21
baggins schreef:
za 24 dec 2016, 10:04
Inloggen zonder popup kan eenvoudig door in de url de username en paswoord mee te geven:

http://username:paswoord<ip-adres>/scada-vis
Kleine opmerking er moet een @ tussen passwoord en het IP adres.

voorbeeld

http://username:paswoord@192.168.1.99/scada-vis
Correct...
Merk op dat tegenwoordig Firefox dit niet meer toelaat. Zelfs als je bovenstaande gebruikt zal Firefox nog steeds om authenticatie vragen.
Er zou een workaround hiervoor bestaan maar die heb ik niet aan de praat gekregen...

Dré
Berichten: 784
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door Dré »

Bij mij vroeg hij in Firefox, middels een pop-up alleen voor akkoord, niet voor wachtwoord en gebruikers naam.

baggins
Berichten: 52
Lid geworden op: zo 12 apr 2015, 11:17

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door baggins »

Dré schreef:
do 17 aug 2017, 12:12
Bij mij vroeg hij in Firefox, middels een pop-up alleen voor akkoord, niet voor wachtwoord en gebruikers naam.
Inderdaad, een pop-up met daarin de gebruiker en paswoord. Dat dien je dan te bevestigen. Maar die pop-up is wel vervelend. Zo heb ik een paar camera's in mijn visualisatie en iedere keer ik daar wil naar kijken krijg ik die pop-up...

Dré
Berichten: 784
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door Dré »

Ja dan is het inderdaad erg onhandig, de visualisatie die ik er mee heb gemaakt zijn voor vaste panelen dus dan heb je dat probleem niet zo.
Eenmaal ingelogd blijft het zo.
Maar jij start het steeds opnieuw op en dat is bij mij dus niet het geval.

baggins
Berichten: 52
Lid geworden op: zo 12 apr 2015, 11:17

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door baggins »

Dré schreef:
do 17 aug 2017, 17:43
Ja dan is het inderdaad erg onhandig, de visualisatie die ik er mee heb gemaakt zijn voor vaste panelen dus dan heb je dat probleem niet zo.
Eenmaal ingelogd blijft het zo.
Maar jij start het steeds opnieuw op en dat is bij mij dus niet het geval.
Op een iPad met Safari stelt het probleem zich ook niet...

Plaats reactie