bestaande systeem herprogrameren

Algemene vragen en opmerkingen betreffende een EIB-KNX installatie.
Plaats reactie
vital
Berichten: 4
Lid geworden op: do 22 mar 2018, 20:26

bestaande systeem herprogrameren

Bericht door vital » do 22 mar 2018, 20:56

Hallo,
Ik heb een appartement gekocht met een bestaand KNX-systeem, geprogrammeerd met de TX100.
Ik wil deze herprogrammeren met ets5.
Kan ik de vorige instelling ,adressen,linken zomaar overschrijven of moet er eerst iets gereset worden?
Waarschijnlijk moet ik eerst wel een usb-interface bijplaatsen,waar kan ik deze interface
voor een redelijke prijs aanschaffen?
alle help is welkom.

egfdevos
Berichten: 942
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: bestaande systeem herprogrameren

Bericht door egfdevos » vr 23 mar 2018, 06:34

IP-interface is aan te raden ipv usb met oog op de toekomst en gemak van over wifi programmeren.
Resetten is niet nodig.

Gewoon aan beginnen is de beste leerweg.
Edwin

kurt.dg
Berichten: 37
Lid geworden op: do 05 feb 2015, 10:38

Re: bestaande systeem herprogrameren

Bericht door kurt.dg » vr 23 mar 2018, 14:26

Ik heb destijds mijn Hager installatie ook omgezet van TX100 naar ETS.
Programmeren in ETS en volledige download doen per device. Door programmatieknop in te drukken 'overschrijf' je het volledige device en krijgt dit een nieuw adres + de programmatie.
Ik heb hiervoor een extra IP interface aangeschaft zodat je met laptop naast ieder device kunt staan i.p.v. heen en weer te lopen.
Klein nadeel indien er gewerkt wordt met interfaces achter de schakelaar: schakelaar uitbouwen om op programmatie knop te kunnen drukken van bv. een TXB302/TXB304. Hierna schakelaar terug inbouwen en moet je er normaalgezien niet meer aan zijn.

vital
Berichten: 4
Lid geworden op: do 22 mar 2018, 20:26

Re: bestaande systeem herprogrameren

Bericht door vital » vr 23 mar 2018, 20:45

Bedankt mannen,
Hiermee kan ik al gedeeltelijk aan de slag.
Het is een goed idee om een IP-interface te gebruiken, aan de voordelen die jullie aanhalen had ik niet gedacht.
Ik heb nog 1 probleempje. Ik heb een beperkte installatie(23 componenten) dit is net te veel voor een light versie.
Ik heb 2 actoren met elk 10 schakelcontacten en kan normaal mijn installatie opsplitsen in 2 delen ,
mijn schakelaars worden elk in maar in 1 actor gebruikt . Kan ik mijn actoren apart programmeren met een light versie?
Moet ik dan in elk geschreven programmadeel, de interface en voeding terug bijplaatsen en de adressen hiervan aanhouden?
Al vast bedankt, een klein beetje info ,brengt een mens al ver vooruit.

egfdevos
Berichten: 942
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: bestaande systeem herprogrameren

Bericht door egfdevos » vr 23 mar 2018, 22:06

De enige limiet is het aantal busdeelnemers per project.
Of de actor nu in project 1 zit en de schakelaars in project 2 maakt niet uit.
De koppelingen worden gemaakt in de Groep Adressen en hier zit geen licentie limiet op.

Ja, je kunt je actoren in verschillende projecten zetten.
Nee, de voeding en interface niet in elk project laten terugkeren.
- Dezelfde busdeelnemer niet in meerdere projecten gebruiken om fouten te voorkomen.
- Houd er wel rekening mee dat je in de verschillende projecten niet dezelfde Individuele Adressen gebruikt voor de busdeelnemeners.
Edwin

vital
Berichten: 4
Lid geworden op: do 22 mar 2018, 20:26

Re: bestaande systeem herprogrameren

Bericht door vital » di 27 mar 2018, 20:23

Deze laatste uitleg heeft even moeten bezinken.
Als ik het goed begrijp, kan ik ook met de demo versie verder, deze kan maximum 5 bus componenten verwerken.
Theoretisch moet dit dan lukken,praktisch weet ik ook niet of de demo versie dit toelaat.
Als ik alles opsplits in projecten van 5 stuks met in elk project geen weerkerende adressen en
zorg voor een correcte groepsadressering. Als dit klopt,dan heb ik het gesnapt.
Vital

egfdevos
Berichten: 942
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: bestaande systeem herprogrameren

Bericht door egfdevos » di 27 mar 2018, 21:16

Klopt
Demo is beperkt tot 5 bus deelnemers
Lite tot 20 delnemers
Pro/Supp geen beperking.

Persoonlijk zou ik toch voor de lite versie gaan. Eerst even door de knx eCampus voor een kortings coupon.
Edwin

vital
Berichten: 4
Lid geworden op: do 22 mar 2018, 20:26

Re: bestaande systeem herprogrameren

Bericht door vital » wo 28 mar 2018, 10:06

bedankt edwin,
Ik heb het programmeer systeem nu wel door.
De coupon heb ik al.
grt Vital

Plaats reactie