ETS5 lite 20 devices?

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
Plaats reactie
kristh88
Berichten: 18
Lid geworden op: za 21 jul 2018, 14:16

ETS5 lite 20 devices?

Bericht door kristh88 »

Ik ben van plan ETS5 lite of PRO te kopen voor mijn eigen project. Lite is beperkt op 20 KNX devices, maar wat houdt dit concreet in? Is bijvoorbeeld een knop ook een device?

Ik heb...

10 KNX actors
9 knoppen
1 vocht sensor
8 bewegingsensoren

egfdevos
Berichten: 1158
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 lite 20 devices?

Bericht door egfdevos »

Heel simpel, elk component dat je aan de bus moet hangen (uitgezonderd domme voeding) is een bus deelnemer.
Dus in jouw geval kom je dan op 28 stuks.

Maar ETS Lite heeft geen restrictie op het aantal projecten.

Wat veel mensen doen is het opdelen over meerdere projecten. (bv per woonlaag)
Moet je alleen de groepsadressen voor alle projecten synchroon houden.
Dat kan door import en export of gewoon kopiëren plakken. (kunt meerdere projecten tegelijk open hebben)
Edwin

kristh88
Berichten: 18
Lid geworden op: za 21 jul 2018, 14:16

Re: ETS5 lite 20 devices?

Bericht door kristh88 »

Dankuwel!

ligth011
Berichten: 222
Lid geworden op: ma 02 mar 2009, 07:58

Re: ETS5 lite 20 devices?

Bericht door ligth011 »

Beste Mensen,

Ik heb ook ETS lite aangeschaft.

Nu heb ik meer dan 20 busdeelnemers, nu lees ik dat je meerdere projecten aan moet maken, bv per verdieping,
Mijn vraag is moet ik dat bij elke project (verdieping) een een interface plaatsen voor communicatie?

Joep
Berichten: 109
Lid geworden op: zo 03 mar 2013, 12:16

Re: ETS5 lite 20 devices?

Bericht door Joep »

Fysiek hoef je niks extra's te doen en kan je je installatie gewoon maken zoals je ook zou doen als je ETS Pro zou hebben.

In ETS lite voeg je in het eerste project de eerste 20 busdeelnemers toe en deze kan je in dit project configureren en programmeren.
In het volgende project kan je dan de volgende 20 busdeelnemers plaatsen enz. enz.

Zoals Edwin al aangaf moet je ervoor zorgen dat de groepsadressen in alle projecten hetzelfde zijn, als je dan alle busdeelnemers in alle projecten geprogrammeerd hebt werkt je gehele installatie als 1 geheel.

Het is wat omslachtiger dan alles in 1 project te hebben maar scheelt een dure ETS pro licentie, alhoewel deze met een groepsaankoop ook nog wel betaalbaar is.
(misschien is het vloeken in de kerk, maar online is ETS pro ook wel ergens te vinden die zonder licentiesleutel werkt ;) :oops: )

ligth011
Berichten: 222
Lid geworden op: ma 02 mar 2009, 07:58

Re: ETS5 lite 20 devices?

Bericht door ligth011 »

Ik heb nu ook ets 3 online, maar daar wilde ik vanaf.
Kun je een hint geven voor het vloeken.
Dus in lite hoef je maar 1 keer de communicatie te regelen.

Heb nu ets 3 geïmporteerd in 5 maar die kan ik niet openen verkeerde licensie (meer dan 20 busdeelnemers)
Wat is dan een goed advies om te doen?
per ruimte oid?

egfdevos
Berichten: 1158
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 lite 20 devices?

Bericht door egfdevos »

ruimtes in 1 project
en dan de verdeler+rest in een ander project.
Dat is meestal wel genoeg voor een normaal huis.
Red je dat nog niet dan de ruimtes opdelen naar verdiep.
Edwin

Plaats reactie